SlideShow

2

n e w l a y o u t

salam...

sempena maal hijrah nie, abu bukan satu buku baru dan dimulakan dgn layout baru..hikhik..

di kesempatan ini, aku nak mengucapkan selamat tahun baru..marilah kita bersama - sama
memantapkan diri untuk menhadapi hari hari yang mendatang..semoga hidup kita 
diberkati hendaknya..insyaAllah.. AMIN...
7

a l h a m d u l i l l a h . . .

salam..

syukur alhamdulillah...post yg lepas, aku ade citer sal aku apply loan...
alhamdulillah..CIMB dah approve loan umah aku...tapi aku kene wat join account ngan wife..
sebab yer umah yg aku nak beli tuh harga dalam 140k jer..

tuk aku yg 'special'..takley wat loan satu nama..sebab aku bukan warganegara...huhuh..tapi tak kisah lar..janji loan approve..pastuh S & P pulak kene letak nama wife jer..nama aku takley...syarat yer , kalau bukan warganegara kene beli umah lebih dr 250k..huhuh...

bukan tanak beli umah mahal cam tuh...cuma memikirkan komitmen masa depan aku..aku plan nak beli keta sebuah lagi...tuh yang kene bajet beli umah apartment dulu..insyaAllah, kalau murah rezeki, nanti aku beli lah..

skang pulak..buat pengetahnua sume, wife sedang mengandung 35 minggu..so, kene pikir pasal anak yg akan lahir tuh.. :) banyak nak pakai duit tuh..aku kalau boleh tanak kacau duit wife aku...biar dier simpan ..takpe lar aku abihkan duit tuk family..lagipun duit kan bley carik..hikhik..yg penting usaha.. :)

citer sal keta..bulan lepas, dapat gak aku beli keta baru...dulu penah beli,tapi 2nd hand..yg tuh papa aku pakai..beli keta ni bukan ape..nak tambah anak lagi seorang nie, kalau balik kampung kene bawak keta yg selesa sket..kalau nak pakai savvy, dgn barang yg banyak lagi...so, alhamdulillah, aku dapat lar pakai kerata Chery eastar.. :) savvy lak untuk aku pakai pegi balik keje.. :)

citer sal anak lak...aku rase ramai yg dah tau and ramai jugak yg tatau..wife aku skang dah pregnant minggu ke 35..dan dijangka baby nie lahir awal bulan januari...tapi kuasa Allah..kita tatau...tapi doakan lar sume yer selamat ekk..insyaallah aku dapat lar baby girl... :)

ok lar...once again...Aku bersyukur kepada Allah yg Maha Pemurah dan lagi Maha Mengasihi diatas rezeki yg telah diberikan...terima kasih jugak kepada yg mendoakan diatas rezeki ini...dan diharapkan rezeki dan hidup ini diberkati Allah.. Amin..
0

b a d n e w s. .

salam..

hari nie debar2 nak tau sal loan umah approve ke tak..??
pastuh ptg nie baru dpt tau...2 bank dah reject...

nie sume sebab ccris..salah aku jugak..nape tak bayar dulu..huhuhuh..

tapi sebenar yer aku dah settle sume nie..cume maybe sebab aku bukan
pembayar hutang yg baik, so bank dgn berat hati nak bg loan kat aku..huhuhuh...

pasni last choice..MBSB..hopefully yang nie dpt lar..then dalam mase 3 atau 4 tahun kalau umur aku panjang, aku nak refinance balik kat bank biase..huhuhu...doa kan sume berjalan lancar... :)

tapi skang ada satu bank yg memang aku harap sangat dpt..sebab diorang appeal balik loan aku..
1

n e w l a y o u t a g a i n . . .

salam...

tukar layout..
sebab yer yang lame tak nampak date walaupun setting sepatut yer kuar...

so, kaler hitam perilyys pulak..hahaha..
simple..nie pun gune blogspot yer layout..
tak sangka diorang dah update sample of layout..
1

a t o f f i c e

salam..

tetibe terasa nak bukak blog pulak..nie pun sebab kak Nissa tanye sal blog dier..huhuh...
bile dah bukak tatau nak update ape..

pejam celik dah 4 bulan aku kat office baru...
hmm...kesimpulan, sume ok..tapi  ade lar sket2 yg kadang2 tuh menyakitkan hati..tapi skang dalam keadaan terkawal..pastuh banyak gak aku timba pengalaman..lagii2 bile belajar mainframe..hmmm...so, hopefully aku dpt stay sini selama yang mungkin melainkan ade perkara yang tak diinginkan jadik..


0

Selamat Hari Raya

salam..

salam aidilfitri..
walaupun skang nie syawal yg ke-22 tapi rase yer belum lambat lagi tuk aku
wish selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin..

raya tahun nie...takde yg menarik yer..yg menarik wat OT di hari raya..berbaloi2..hikhik..
then, aqil pulak dan bely berjalan raya nie.. abih satu umah tok ma dier tawaf..aqil skang setahun
buat pengetahun sume..hikhik..

oklar, nanti update lagi walaupun jarang2.. hikhik..
0

n e w w o r k s t a t i o n. . .

salam..

hari nie start keje kat workstation baru..
actually office baru pindah dr TPM ker Cyberjaya..

1st day ke cyberjaya kene hujan..
janji ngan yusman kat tol cyber..nasib baik dier tak tunggu lame..kan per, aku pun kuar lambat tadi..

tempat baru nie, suasana agak menarik..meja pun di kalangan yg terbaik nak compare ngan projek lain..
cuma yer..wat mase skrang,access tuk FB dan youtube sume kene block..so, tgh cari IP yg boleh diguna pakai..hahaa..

oklar, nanti update lagi...